swapfiets

Intekenen op een Swapfiets is een goed idee, zeker in deze fietsvriendelijke tijden. De coronacrisis heeft de populariteit van de tweewieler duidelijk doen stijgen. De fiets is het enige vervoersmiddel dat meer gebruikers laat optekenen. Bovendien investeert de overheid opvallend meer in fietspaden en duurzame mobiliteit. Nu ook in het aanbod van Olympus Mobility.

Olympus Mobility biedt nu ook de Swapfiets aan

Intekenen op een Swapfiets is een goed idee, zeker in deze fietsvriendelijke tijden. De coronacrisis heeft de populariteit van de tweewieler duidelijk doen stijgen. De fiets is het enige vervoersmiddel dat meer gebruikers laat optekenen. Bovendien investeert de overheid opvallend meer in fietspaden en duurzame mobiliteit.

Olympus Mobility wil mensen aanmoedigen om verder gebruik te maken van alternatieve vervoersmiddelen. Dat zal enkel lukken als het mobiliteitsaanbod efficiënt en doordacht wordt uitgebreid. Op die manier vermindert immers niet alleen de druk op het openbaar vervoer, maar ook de veiligheid ervan. Als mensen een extra mogelijkheid krijgen om zich te verplaatsen, zullen hun verplaatsingen zich ook meer gaan spreiden.

Maak een gratis demo account aan

Diensten Swapfiets

Wie een Swapfiets gebruikt, beschikt altijd over een werkende fiets.

 • Voor een vast bedrag per maand krijg je een Swapfiets. Onderhoud en herstellingen zijn bij de prijs inbegrepen.
 • Je bestelt je eigen Swapfiets en laat die gratis leveren op een locatie naar keuze.
 • Is de fiets stuk, dan neem je heel eenvoudig contact op door te bellen, te mailen of te appen.
 • Binnen de 48 uur wordt je fiets gerepareerd of geswapt – ingewisseld dus – voor een werkend exemplaar.
 • De dag zelf kan je altijd nog terecht in hun winkels.

De voordelen nog eens in het kort? Met een Swapfiets heb je een fiets die altijd werkt, en eventuele reparaties zijn volledig gratis. Deze topservice geniet je tussen 8 en 20 uur. Door de huidige coronamaatregelen kunnen de service-uren wel wat variëren.

Swapfiets kondigde onlangs de herintroductie van de elektrische Swapfiets aan. Vanaf juli is deze e-bike opnieuw beschikbaar, voorlopig enkel in Antwerpen en Brussel. De batterij is gemakkelijk te verwijderen en is volledig opgeladen in 4,5 uur. Met de elektrische Swapfiets kan je tot 85 kilometer afleggen als je rijdt met een snelheid van 20 km/uur en in een normale rijmodus.

Swapfiets in aanbod Olympus Mobility!

Bestel je Swapfiets gemakkelijk via de Olympus app!

Als Olympus-gebruiker kan je je Swapfiets via de Olympus-app bestellen in 3 eenvoudige stappen:

 • Bestellen
 • Gegevens invullen
 • Bevestigen

Op het eind van de maand staat het bedrag op de factuur voor de werkgever. Op die manier kan hij gemakkelijk de btw recupereren.

In een eerste fase is enkel de klassieke tweewieler beschikbaar. Het is wel onze bedoeling om binnenkort ook de e-bike aan te bieden.

One Mobility-tool to solve them all

Bedrijven worden in post-coronatijd nog meer dan vroeger geconfronteerd met de variatie in gebruik van mobiliteit door hun werknemers.

 • Elk personeelslid heeft zijn/haar eigen mobiliteitsmodi die individueel verschillend zijn.
 • Een cafetariaplan biedt traditioneel al heel wat keuzes.
 • Sommigen kiezen nu ook voor een mobiliteitsbudget, en ook dat is weer iets anders.

Olympus Mobility komt tegemoet aan de wens van bedrijven om hun werknemers keuzevrijheid te gunnen. Tegelijk wil ze eenvoud bieden in de verwerking van het complexe mobiliteitsvraagstuk en bedrijven een verbeterd zicht geven op de werkelijke kosten van dit alles. Op zoek naar een eenvoudige kilometerregistratie? Met onze Mobility-tool zit je meteen op de goede weg.

Meer informatie nodig? Kunnen we je helpen? Aarzel niet om contact met ons te nemen.

Lees onze andere blogartikels