VK Architects & Engineers zet in op duurzame mobiliteit

Als toonaangevend architecten en studie bureau wil VK Architects & Engineers een leidende rol nemen in circulair bouwen. Daarin staat duurzaamheid centraal.  Niet enkel bij onze projecten, maar ook in onze eigen organisatie hebben we, samen met onze medewerkers, het duurzaamheidsplan “VK Green Deal” uitgeschreven.

Duurzame mobiliteit is daar een belangrijk onderdeel van.  Een grondige herziening van ons mobiliteitsbeleid, laat onze medewerkers toe om bewust een keuze te maken tussen wagen of alternatieve oplossingen. In onze zoektocht naar partners die ons daarbij konden ondersteunen, verwees KPMG naar Olympus.

En inderdaad. We waren aangenaam verrast van de aangeboden functionaliteiten. De Olympus-app laat de medewerkers toe om flexibel gebruik te maken van de verschillende alternatieve mobiliteitsoplossingen. De keuze om ook privé-budget te koppelen, maakt het voor hen nog aantrekkelijker om de app ook privé te gebruiken.  Voor ons als bedrijf, verlicht de Olympus app de administratieve opvolging, en geeft ons de mogelijkheid om onze duurzaamheidsimpact te meten.

We gingen zelfs een stap verder. Bij een recente verhuizing van ons Brussels kantoor, verruimen we momenteel gedurende 6 maanden het toepassingsgebied van de Olympus-app. Naast gebruik voor professionele verplaatsingen, kunnen onze Brussels medewerkers de app ook voor woon-werk verkeer inzetten. We bieden zelfs een incentive aan per dag dat ze gebruik maken van de Olympus app.  De app geeft ons voldoende inzichten om dit testproject te evalueren en te zien hoe we ons mobiliteitsbeleid nog verder uitbreiden en verfijnen.

VK Architects & Engineers, heeft in haar “VK Green Deal” een duidelijk objectief : de CO2-uitstoot van onze verplaatsingen verminderen. De Olympus- app help ons om dit in praktijk om te zetten en onze impact op duurzaamheid te meten.

Over VK Architects & Engineers

VK biedt lifecycle-based design oplossingen.  Onze missie,  “valuing the well-being of people and planet”, is de stuwende kracht in onze dagdagelijkse werking bij onze multidisciplinaire teams.  Wij bieden architecturale, engineering en infrastructuur design oplossingen in 4 markten : Gezondheidszorg, Gebouwen, Industrie en Infrastructuur. We zijn actief in België, Nederland, Luxemburg, Spanje en Vietnam.  Sinds meer dan  65 jaar, wordt de passie van  +450 experten weerspiegeld in meer dan 12.500 projecten.