RAILEASE PAS

Een Railease pas is een 20-dagen pas van de NMBS aan voordelig tarief enkel beschikbaar voor gebruikers van een bedrijfswagen.

Eigenschappen

 • per gebruikte rit kan je één dag onbeperkt met de trein reizen in België
 • voordelig tarief, goedkoper dan een railpas
 • enkel voor gebruikers van een bedrijfswagen
 • één jaar geldig
 • diabolotaks inbegrepen
 • Onderhevig aan de ‘Productvoorwaarden Railease’, zie hieronder. Ten aanzien van de bedrijfsklant gelden deze voorwaarden eveneens, in het bijzonder in de zin dat de bedrijsklant dit enkel mag verschaffen aan haar werknemers aan wie zij een bedrijfswagen verschaft.

Goedkoop en voordelig (tarieven 2019)

Prijs 2de klas : €19,8 per dag – onbeperkt aantal ritten
(€396 voor 20 dagen)

Prijs 1ste klas : €30,8 per dag – onbeperkt aantal ritten
(€616 voor 20 dagen)

Via de Olympus app kun je de Raileasepas 1ste of 2de klas aankopen en dag per dag gebruiken.

Bij elke aankoop van een treinticket voor een verplaatsing van A naar B zal de Olympus app je steeds aangeven wat voordeliger is: een rit van de Railease pas gebruiken of een gewoon ticket kopen.

Railease toevoegen aan je productengamma : contacteer sales@olympus-mobility.com

Productvoorwaarden Railease pas

Voor het gebruik van het NMBS product Railease gelden bijzondere voorwaarden ‘Productvoorwaarden Railease’, welke binnen de Olympus App tevens moeten aanvaard worden door de Gebruiker alvorens dit te kunnen gebruiken. Ten aanzien van de Klant gelden deze voorwaarden eveneens, in het bijzonder in de zin dat de Klant dit enkel mag verschaffen aan haar werknemers aan wie zij een bedrijfswagen verschaft.

Deze voorwaarden zijn de volgende:

 1. Een ‘Railease 20’ bestaat uit 20 reisdagen en is vanaf datum van aankoop maximaal 1 jaar geldig, vervallen reisdagen worden niet teruggenomen of terugbetaald.
 2. De Railease 20 is strikt persoonsgebonden.
 3. Railease is exclusief bestemd voor werknemers die in het bezit zijn van een bedrijfswagen.
 4. Bij validering van een reisdag kan er gedurende die dag (tot de nachtelijke onderbreking) onbeperkt worden gereisd op het NMBS-net. De reiziger van een Railease dient vóór het instappen van de trein zijn reis te valideren en een vervoersbewijs voor dit traject (via 2D barcode in de Olympus app) in zijn bezit te hebben.
 5. De Railease is geldig in de treinen van de gewone dienst. Een eventuele toeslag, verschuldigd aan boord van bepaalde treinen, is ten laste van de betrokken reiziger. Internationale treinen alsook hogesnelheidstreinen zoals Thalys, TGV, ICE of Eurostar zijn geen treinen in gewone dienst.
 6. Het treinbegeleidingspersoneel van NMBS is ertoe gerechtigd de voorlegging van enkele identiteitsstukken te eisen die aanduiden dat de gebruiker van de Railease de wettelijke bezitter van deze laatste is. NMBS is niet verantwoordelijk bij verkeerd gebruik van Railease. Frauduleus of onregelmatig gebruik door de reiziger zal door NMBS worden vastgesteld. NMBS zal de betrokken reiziger de bedragen opleggen zoals bepaald in de “Vervoersvoorwaarden” van NMBS.