Blog

Wil je alles weten over duurzame mobiliteit? Lees dan de artikels in deze blog. Je bent meteen mee met alle nieuwigheden.  

Wat biedt deze blog? 

Je vindt er waardevolle, interessante én actuele informatie over alles wat met het wettelijk mobiliteitsbudget te maken heeft. Je leest er hoe je de woon-werkverplaatsingen van je werknemers gemakkelijker en minder stressvol maakt. Hoe je investeert in je werknemers door hen een betere work-life balance te bieden. Hoeveel het gebruik van de Olympus-app je concreet oplevert.

Maar je wordt ook op de hoogte gehouden over technische zaken als fiscaliteit, administratie, mobiliteitsbeleid en -contracten, facturen, cafetariaplan, …. Altijd even leesbaar, duidelijk en to the point.

Onze tip? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis geen enkele update! Je vindt de inschrijflink in de footer.

Jouw mobiliteitsplan op maat gemaakt

Mobiliteit en alles wat erbij komt kijken, het blijft ingewikkelde materie. Maar Olympus Mobility is er om je te helpen. Ben je als bedrijf je mobiliteit aan het onderzoeken? Alle opties en aanbiedingen aan het analyseren? Zoek je duurzame mobiliteitsoplossingen om je mobiliteitsplan op maat te stofferen? In dat geval komt onze Mobility Budget Butler service je zeker van pas.

Read more
Wettelijk mobiliteitsbudget 2.0

De Federale regering heeft het wetsvoorstel goedgekeurd om het wettelijk mobiliteitsbudget aantrekkelijker te maken voor zowel werkgever als werknemer. Het voorstel maakt het makkelijk voor de werkgever om dit te gaan implementeren, en het biedt meer mogelijkheden voor de werknemer. Vanaf 1 januari 2022 zijn de nieuwe regels van kracht!

Read more
flexibele mobiliteit in je cafetariaplan? goed idee!

Werken bestaat nu uit een combinatie van telewerk, diverse kantoren en coworkingspaces. We zijn niet langer alle dagen onderweg naar dezelfde werkplek. Hierdoor denken meer en meer werknemers na over de manier waarop ze zich verplaatsen. Daarbij vragen ze zich af of een overstap op flexibele mobiliteit niet aangewezen is, eventueel als onderdeel van een cafetariaplan.

Read more
mobiliteit een administratief kluwen? weg met die onkostennota!

Is mobiliteit voor jouw bedrijf ook een complex gegeven? Dat kan best want er zijn zoveel verschillende mobiliteitsopties, elk met hun eigen contracten. Gelukkig hoeft mobiliteit geen administratief kluwen te zijn. Het kan inderdaad allemaal zoveel gemakkelijker én goedkoper met de Mobility-app. We staven deze stelling met een cijfervoorbeeld.

Read more
mobiliteitscijfers na lockdown tonen opmars cambio

We hervatten het normale leven beetje bij beetje. We hebben je al de deelvervoercijfers tot eind mei getoond. Het leek ons interessant om het mobiliteitsgebruik in de Olympus-app opnieuw te analyseren en jullie de mobiliteitscijfers na de lockdown te geven, dus vanaf juni 2020. Het meest opvallende resultaat? De verbluffende opmars van deelwagen Cambio.

Read more
één budget voor mobiliteit beheren op één app? wat een gemak!

Op zoek naar een vlot en simultaan beheer van het mobiliteitsbudget van je werknemers, tot 4 budgetten toe? Dan kom je als vanzelf terecht bij het mobiliteitsplatform van Olympus Mobility en bij de Olympus-app. Ons platform laat je toe om tot 4 mobiliteitsbudgetten te beheren – en dat volledig simultaan in één app.

Read more
hoe besparen op de benzinekosten van je werknemers?

Benzinekosten zijn een zware post voor een werkgever die bedrijfswagens in het loonpakket opneemt. De werkgever betaalt ook een deel van de privéverplaatsingen terwijl de werknemer daarvoor een voordeel alle aard (VAA) betaalt. Kostenbesparende tip? Implementeer de Olympus Mobility-app en laat je werknemer zich duurzamer verplaatsen.

Read more
impact van corona op carpoolen

Je vraagt je af wat de impact van corona op carpoolen is? We zetten het hieronder graag even voor jou op een rijtje, samen met een aantal getuigenissen over de voordelen van carpoolen.
Wist je trouwens dat de Olympus-app de mogelijkheid biedt om te carpoolen?

Read more
cambio in de olympus-app

De voorbije maanden bleef iedereen thuis en vergaderde men op afstand. De auto bleef ongebruikt aan de voordeur staan. Wordt het geen tijd om over te stappen op autodelen? Olympus Mobility heeft cambio  geïntegreerd in de Olympus Mobility-app. Je kan nu heel eenvoudig een van de bijna 1.500 cambiowagens reserveren op 596 standplaatsen verspreid over 58 steden.

Read more
hervorming corporate mobility practices

Menig inkt is al gevloeid over de coronacrisis en de mogelijke toekomstige gevolgen ervan. Kijken we uit op een hervorming van de corporate mobility practices? Bedrijven die hun huidige praktijken in vraag durven te stellen en snel schakelen zullen hier sterker uitkomen. Zetten we koers naar een nieuw ‘mobili-teitsperk’?

Read more
swapfiets

Intekenen op een Swapfiets is een goed idee, zeker in deze fietsvriendelijke tijden. De coronacrisis heeft de populariteit van de tweewieler duidelijk doen stijgen. De fiets is het enige vervoersmiddel dat meer gebruikers laat optekenen. Bovendien investeert de overheid opvallend meer in fietspaden en duurzame mobiliteit. Nu ook in het aanbod van Olympus Mobility.

Read more
Eenvoudige kilometerregistratie

In het post-coronatijdperk ga je als bedrijf het best op zoek naar een eenvoudige kilometerregistratie voor je personeel. Kies er een uit die ook rekening houdt met je fietsende medewerkers. Studies in verschillende steden tonen nu al aan dat de fiets het enige transportmiddel is dat een stijgend aantal gebruikers kent. Steden investeren daarom sterk in fietspaden.

Read more
Meerrittenkaart of abonnement? De mobility app maakt die keuze heel eenvoudig

In post-coronatijden zullen werknemers niet meer dagelijks op en neer reizen om te werken. Vaak zullen ze meerdere dagen afwezig zijn op de werkplek door thuiswerk, deeltijds of satellietwerken. Veel van hen hebben bovendien het plezier van de fiets ontdekt. We zoeken voor jou uit wat voor hen de beste optie is, een meerrittenkaart of abonnement?

 

Read more