Mediahuis kiest voor duurzame mobiliteit

Sandra Eemans, Fleet & Mobility Manager bij Mediahuis, kiest voor Olympus Mobility
Sandra Eemans - Fleet manager Mediahuis

Om hun CO2-uitstoot te verminderen tegen 2030, zet Mediahuis in op duurzaamheid. En daar hoort alternatieve mobiliteit bij. In 2019 introduceerde Mediahuis Olympus Mobility. Sandra Eemans, Fleet & Mobility Officer bij Mediahuis België: “Olympus Mobility is een stap dichter bij een groene wereld.”

Sinds de oprichting van Mediahuis in 2014 als joint venture van Corelio en Concerta, bouwde de groep verder aan een portfolio van maar liefst 30 internationale mediamerken in België, Nederland, Luxemburg, Ierland en recent ook Duitsland. Als lid van de Belgian Alliance for Climate Action, een organisatie van Belgische ondernemingen die prioriteit geeft aan de klimaatdoelstellingen, zetten ze zich actief in voor een milieuvriendelijkere wereld en engageerde de groep zich tot het stellen van Science Based Targets.

In 2019 nam Mediahuis  de duurzaamheid van haar mobiliteitsbeleid onder de loep.  Aanleiding was het sluiten van de kantoren in Groot-Bijgaarden en de verhuis naar naar het hoofdkantoor in Antwerpen en nieuwe kantoren in Brussel-Centrum. Deze verandering was ook een grote aanpassing voor de medewerkers, zeker op vlak van bereikbaarheid en mobiliteit.

Mobility Officer Sandra Eemans: “We wilden onze verplaatsingen verduurzamen, maar ook onze medewerkers ondersteunen. Olympus Mobility bood een antwoord.”

Een groeiend aanbod

Sandra gaat verder: “Om een goed beeld te krijgen van de mobiliteitsnoden bij onze medewerkers, voerden we eerst een bevraging uit. Het was belangrijk voor ons om hen te betrekken bij de verduurzaming van onze mobiliteit. Via KBC Autolease en mobiliteitsconsultant Traject kwamen we in contact met Olympus Mobility. Hun aantrekkelijk aanbod beantwoordde aan onze behoeften en de algemene positieve feedback hakte de knoop door. Het aanbod blijft overigens ook groeien, waardoor er genoeg keuze is voor iedereen. De overstap naar het Olympus platform is nog steeds een succes.”

Meer controle over mobiliteit

“Medewerkers krijgen nu meer controle over hun eigen mobiliteit. Ze bepalen steeds meer zelf waar ze hun mobiliteitsbudget voor inzetten. Sommige kiezen voor een wagen met een lagere total cost of ownership en besluiten het resterende bedrag te gebruiken voor alternatieve mobiliteit via de Olympus-app. Hierbij moeten ze overigens niet inboeten aan comfort van hun wagen en kunnen ze the last mile overbruggen met het openbaar vervoer. In onze locatie in Brussel kiest 90% van de medewerkers voor een alternatieve oplossing. Sommige mensen stappen zelfs volledig over op duurzame mobiliteit.”

Tijdsbesparing en gebruiksgemak

“Onze samenwerking met Olympus Mobility is gebaseerd op een vertrouwensrelatie. Voor vragen over het mobiliteitsbudget krijg je telkens de gepaste ondersteuning. Die begeleiding wordt zeker gewaardeerd, maar de belangrijkste meerwaarde zit hem toch in de grote besparing van administratieve onkosten. Eén gebruiksvriendelijk beheerportaal waar je alles mee kan uitvoeren. De mogelijkheid om manuele zaken in te voeren valt overigens niet weg en verloopt vlot. Ook de medewerkers zijn trouwens te spreken over de Olympus-app. De eenvoud van de app slaat aan. Uit een bevraging stellen we vast dat 90% van onze medewerkers de app gebruiksvriendelijk vindt.