Één budget voor mobiliteit beheren op één app? wat een gemak!

Op zoek naar een vlot en simultaan beheer van het mobiliteitsbudget van je werknemers, tot 4 budgetten toe?

Dan kom je als vanzelf terecht bij het mobiliteitsplatform van Olympus Mobility en bij de Olympus-app.

Ons platform laat je toe om tot 4 mobiliteitsbudgetten te beheren – en dat volledig simultaan in één app.

Gepubliceerd op 15 februari  2021

Enkele voorbeelden van beheer van het mobiliteitsbudget?

  • Je kan het wettelijk mobiliteitsbudget combineren met een onkostenbudget specifiek voor dienstverplaatsingen.
  • De gebruiker kan zelf een privébudget opladen als het wettelijk mobiliteitsbudget niet voldoende is voor zijn privéverplaatsingen.
  • Geen onduidelijkheid voor passen van De Lijn en/of NMBS. Deze kunnen immers enkel gebruikt worden op het specifiek budget waarop ze aangekocht worden.

Voordelen beheer van het mobiliteitsbudget via ons platform?

Het is logisch dat een simultaan beheer van het mobiliteitsbudget via één platform alleen maar voordelen biedt. We sommen de belangrijkste even voor je op.

  • De werkgever kan zijn kosten per type budget analyseren en krijgt een duidelijke rapportering.
  • Alle gemaakte kosten op het werkgeversbudget (wettelijk mobiliteits-, cafetaria- of onkostenbudget) komen op één factuur te staan. De verwerking ervan en de recuperatie van de btw worden op die manier een fluitje van een cent.
  • Alles wat de gebruiker via zijn privébudget uitgeeft komt niet op de factuur en ook niet in de rapportering. Hiermee respecteren we de GDPR-regels.

Flexibiliteit en duurzaamheid leiden tot welzijn

Zet jouw bedrijf ook in op flexibiliteit en duurzaamheid? Dat kan op 1.001 verschillende manieren. Belangrijk daarbij is altijd rekening te houden met het welzijn van de werknemer.

  • Welke mogelijkheden krijgt hij op het vlak van flexibiliteit?
  • Kan hij vrij de keuze maken om thuis te werken, op kantoor of in een co-workingspace?
  • Op welke manier kan de werknemer zich verplaatsen naar kantoor of co-workingspace?

Mobiliteit is belangrijk voor de mensen. Veel bedrijven beseffen dit en koppelen daar hun visie op flexibiliteit en duurzaamheid aan vast. Maar hoe pak je dat nu concreet aan als werkgever? Welke mogelijkheden zijn er om je werknemers flexibele en duurzame mobiliteit aan te bieden?

Ons antwoord? Beheer het mobiliteitsbudget op één plek

Alles wordt mogelijk voor wie het mobiliteitsbudget van zijn werknemers beheert via ons online platform.

Op welke manier kan je als werkgever flexibele en duurzame mobiliteit aanbieden aan je werknemers?

Cafetariaplan

In een vorig blogartikel over de flexibele mobiliteit in een cafetariaplan hebben we al uiteengezet hoe dit alles in zijn werk gaat. Naast een integratie met de FIP-tool van SD Worx plannen we partnerships op te zetten met andere sociaal secretariaten en aanbieders van cafetariaplannen.

Lees ook de testimonial van KPMG die Olympus Mobility opneemt in hun Flex Reward Plan.

Het wettelijk mobiliteitsbudget

Je kan ons mobiliteitsplatform gebruiken voor het beheer van het wettelijk mobiliteitsbudget, zowel pijler 2 als pijler 3.

De medewerker heeft via onze app toegang tot een brede waaier aan alternatieve vervoersmiddelen die hij kan gebruiken in pijler 2. Elke maand wordt het saldo getransfereerd zodat je op 31/12 een duidelijke balans krijgt per werknemer voor pijler 3.

Verschillende van onze klanten hebben het mobiliteitsbudget al geïmplementeerd zoals ACV Belgium, G.I.M. …

Onkostenbudget

In onze blog over onkostennota’s maken we duidelijk welke kosten je als werkgever uitspaart door gebruik te maken van onze mobiliteitsapp. Je kan een specifiek budget per maand of per jaar ter beschikking stellen, of kiezen voor ongelimiteerd. De werknemer ziet dan geen bedrag in de app staan maar weet wel dat hij of zij de app moet gebruiken voor zijn dienstverplaatsingen.

Aangezien hij de mobiliteitskosten niet hoeft voor te schieten, wordt hij extra gemotiveerd om effectief gebruik te maken van de alternatieve vervoersmiddelen.

Lees ook de testimonials van Sweco over hun beleid en visie op duurzame mobiliteit en van de Vlaamse Landmaatschappij.

Flexibel budget voor mobiliteit

Je kan de app ook gebruiken voor woon-werkverplaatsingen. Op die manier kan je de werknemers stimuleren om ook die afstanden duurzaam af te leggen.

Telewerken wordt meer en meer de norm. Als werkgever vermijd je dus het best standaardabonnementen aan te bieden.

Als alternatief kan je je werknemer een digitale tool aanbieden, zoals de Olympus-app, waarmee hij tickets of meerrittenkaarten aankoopt voor NMBS, De Lijn, MIVB, TEC. Uiteraard kan hij via de app ook vlot schakelen naar deelfietsen en/of deelwagens voor de last mile.

Lees hierover ook de testimonials van Beweging.net over duurzame mobiliteit en van de Antwerpse KMO Mediacomm.

En er is nog meer

Naast het beheer van al deze mobiliteitsbudgetten op één platform, kan je de gebruiker ook de mogelijkheid geven om de Olympus-app voor privéverplaatsingen te gebruiken. De werknemer koppelt dan zijn eigen bankkaart aan de app en laadt een privébudget op om in het weekend of buiten de werkuren tickets en vervoersbewijzen aan te kopen.

Ter info: het wettelijk mobiliteitsbudget maakt geen onderscheid tussen dienst-, woon-werk-, en privéverplaatsingen vanwege het gunstig fiscaal regime, waardoor je dit budget ook privé mag gebruiken. Werkgever noch werknemer betalen belastingen op de uitgaven in pijler 2 van het wettelijk mobiliteitsbudget. Op het saldo in pijler 3 dat je nog moet uitbetalen aan de werknemer, moet nog een solidariteitsbijdrage van 38,07% in rekening gebracht worden.

Tot 4 mobiliteitsbudgetten beheren, simultaan!

We vertelden je het hierboven al, maar we herhalen het graag omdat ons aanbod toch wel sterk is. Je kan simultaan tot 4 verschillende mobiliteitsbudgetten beheren op één app, de Olympus-app natuurlijk.

  • Je kan een onkostenbudget specifiek voor dienstverplaatsingen combineren met het wettelijk mobiliteitsbudget.
  • Is het wettelijk mobiliteitsbudget niet voldoende voor de privéverplaatsingen, dan kan de gebruiker zelf een privébudget opladen.
  • Ook administratief is alles puik geregeld. Doet de gebruiker een bepaalde transactie, dan wijst hij de kost van het ticket of vervoersbewijs aan een bepaald budget toe. Hij kan elk budget ook afzonderlijk raadplegen en opvolgen in de app.

Alle kosten op één factuur, wat een gemak!

Naast een flexibel beheer van de mobiliteitsbudgetten zijn er nog voordelen verbonden aan onze Olympus-app. Wat dacht je van de volgende?

  • Duidelijke rapportering: als werkgever analyseer je heel gemakkelijk de mobiliteitskosten per type budget.
  • Eén factuur: waarop je alle kosten terugvindt die worden gemaakt op het werkgeversbudget – zowel wettelijk mobiliteits-, cafetaria-, als expensebudget. De verwerking en de btw-recuperatie kan niet makkelijker.
  • Privacy voorop: wat de gebruiker via een privébudget uitgeeft komt niet op de factuur terecht, en ook niet in de rapportering. De privacy en de GDPR-regels worden 100% gerespecteerd.

Meer weten over een vlotter beheer van het mobiliteitsbudget van je werknemers?

Neem dan zeker contact met het team van Olympus Mobility. We beantwoorden je vragen graag.

Of vraag meteen een demo van de Olympus-app aan!